sicaklik

Yapılan açıklamada 2015'in en sıcak yıl olarak kayıtlara geçeceği bildirildi. Dünya Meteoroloji Örgütü, 2016'nın bu yıldan daha sıcak olmasını tahmin ediyor.

 Dünya Meteoroloji Örgütü, 2015'in muhtemelen en sıcak yıl olarak Michel Jarraudkayıtlara gireceğini duyurdu. DMÖ'nün küresel hava değişikliği hakkında yayımladığı beş yıllık raporunda, dünyada iklim değişikliğinin El Nino ve insan kaynaklı küresel ısınmadan kaynaklandığı ifade edildi.
Raporda, iklim değişikliğinin sembolik sınırları aştığı ve ağır hava şartlarını tetiklediği uyarısı yapıldı. BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısı düzenleyen DMÖ Genel Direktörü Michel Jarraud, Atmosferde sera etkisine neden olan gazların en yoğun seviyeye ulaştığını ifade ederek, bunun da küresel iklim durumunun tarihinin en kötü düzeyinde bulunmasının nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

"2016 daha sıcak olacak"
"İklim değişikliğine neden olan sera gazı salınımı kontrol altına alınabilir. Harekete geçmek için yeterli bilgiye sahibiz.” diye konuşan Jarraud, 2015 yılın muhtemelen en sıcak yıl olarak kayıtlara geçeceğini, 2016 yılının ise daha sıcak olacağını söyledi.

Disual Digital Visuals - www.disual.net